Sayfalar

Pages - Menu

19 Ağustos 2016 Cuma

IOS 9.2.1-.9.3.3 Jailbreak Yayınlandı

      Merhaba arkadaşlar bugün yeni çıkan jailbreakten bahsetmek istiyorum aslında yayınlanalı 15 gün oldu fakat ben tatilde olduğum için yazı yazmaya üşendim. Neyse 7 ay beklemenin sonucunda artık özgürlüğümüze kavuştuk diyelim bütün IOS alemine hayırlı olmasını diliyorum. Bayram mesajı kısmını geçersek bu Jb malesef 32bit cihazlara uygujlanmıyor buda demek oluyor ki iPhone 4s-5 ve 5c  sahipleri bu jailbreakten yararlanamayacak. Ayrıca belirtmek isterimki bu  jb semi-tethered ne demek diye soranlar olabilir semi tethered jb telefonunuz her hangi bir sebepten kapanırsa mesela şarjınız biterse telefonunuzu açtığınızda tweakler ve cydia çalışmayacağını göreceksiniz fakat endişlenmeyin jbyi tekrar aktif hale getirmek sadece 30 saniye ve bilgisayar gerektirmiyor.


Yapılışı

http://pangu.io adresine giderek .ipa dosyasını indiriyorsunuz.

ardından http://www.cydiaimpactor.com/ adresine giderek Cydia Impactor adlı programın kendi bilgisayarınıza uygun sürümünü indiriyorsunuz.

Telefonunuzu bilgisayara bağlıyorsunuz

Sonra cydia impactor programını çalıştırarak cihazınızı seçiyorsunuz

ardından indirdiğiniz ipa uzantılı dosyayı sürükle bırak şeklinde programın içine bırakıyoruz.

gerisini program hallediyor.

Not: Cydia Impactor apple id ve şifrenizi isteyecektir sertifika için eğer güvenmiyorsanız yeni hesap açıp deneyebilirsiniz.

ardından telefonumuza pangu isimli bir uygulama yüklenmiş olacak.

ayarlardan sertifikalardan kendi hesabınız yazan sertifikaya güven onayı veriyorsunuz.

pangu uygulamasına giriyorsunuz bildirimleri almak istermisiniz kutucuğunda evet'i işaretliyorsunuz

sonra 1 dk sonra herşey hazır oluyor

Telefonununuz kapanıp tweakler deaktif hale gelince tekrar pangu uygulamasna girip start'a basıp ekranı kilitlemeniz yeterli.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder